کتاب عادت های اتمی اثر جیمز کلیر
کتاب عادتهای اتمی به روشی جالب و روان، به ما آموزش میدهد که چگونه با شناخت عادتهای کوچک و مدیریت آنها، هر روز یک درصد بهتر شویم.هر روز یک درصد بهتر شدن، معادل سالی 37 برابر بهتر شدن است!سایر محصولات مشابه
به قول نویسنده کتاب، جیمز کلیر (James Clear)، همین رفتارها و عادتهای کوچک است که تعیین میکند پس از 5 سال کجا هستیم و چقدر موفق شدهایم یا شکست خوردهایم!
اساس کتاب عادتهای اتمی (Atomic habits)، مدل چهار مرحلهای نویسنده برای عادتها است، سرنخ، تمایل، پاسخگویی و پاداش و چهار قانون تغییر رفتار میباشند که این مراحل را تکامل میبخشند. امکان دارد مخاطبانی که پیشزمینهی روانشناسی دارند، برخی از این اصطلاحات را در شرطیسازی عامل شنیده باشند که ابتدا با شرح «تحریک، پاسخ، پاداش» توسط اسکینر در دههی 30 میلادی بیان شد و اخیرا با عبارت «سرنخ، روتین، پاداش» در کتاب «قدرت عادت» نوشتهی چارلز داهیگ محبوبیت یافته است.
دانشمندان علوم رفتاری همچون اسکینر دریافتند که اگر پاداش یا تنبیه صحیح را ارائه کنید، میتوانید افراد را تحریک کنید که به شیوهای معین عمل نمایند. اما در حالی که مدل اسکینر به خوبی شرح داد چگونه یک محرک بیرونی بر عادتهای ما تاثیر میگذارد، اما نتوانست به خوبی دربارهی تاثیرگذاری افکار، احساسات و باورهای ما بر رفتارمان توضیح بدهد. در دهههای اخیر، دانشمندان شروع به تعیین رابطهی میان افکار، احساسات و رفتارمان کردند.
رفتار انسان پیوسته در حال تغییر میباشد: موقعیت به موقعیت، لحظه به لحظه، ثانیه به ثانیه. اما کتاب عادتهای اتمی در مورد چیزهایی است که تغییر نمیکند. دربارهی اصول رفتار انسانی است. اصول جاودانی که هر سال میتوانید به آن اتکا کنید. ایدههایی که میتوانید کسبوکارتان را پیرامونش بسازید، خانواده را حول آن شکل دهید و زندگی را پیش ببرید.
هیچ راه واحدی برای ایجاد عادتهای بهتر وجود ندارد، اما کتاب عادتهای اتمی برترین راههایی که میشناسیم را توضیح میدهد، رویکردی که صرف نظر از نقطهی شروع یا موردی که در تلاش برای تغییر آن هستید، موثر خواهد بود. استراتژیهایی که این اثر پوشش میدهد، برای هر کسی که به دنبال سیستمی گام به گام برای بهبود است مفید خواهد بود، چه اهدافتان متمرکز بر سلامتی، پول، بهرهوری و روابط باشند و چه مجموعهای از اینها را شامل شود. تا زمانی که رفتار انسانی مطرح باشد، این کتاب راهنمای شما خواهد بود.
در کتاب عادتهای اتمی یاد میگیریم چگونه:
- سیستمی طراحی کنیم که هر روز 1 درصد بهتر شویم.
- عادتهای بد را بشکنیم و به عادتهای خوب بچسبیم!
- از اشتباهاتی دوری کنیم که اغلب افراد، موقع تغییر عاداتشان مرتکب میشوند.
- بر نبود انگیزه و اراده غلبه کنیم.
- هویت قویتری را توسعه دهیم و به خودمان اعتقاد داشته باشیم.
- برای عادتهای جدید وقت بگذاریم (حتی وقتی زندگی با ما سر ناسازگاری دارد).
- محیطمان را طوری طراحی کنیم که در آن موفقیت آسانتر باشد.
- تغییرات کوچک و سادهای ایجاد کنیم که نتایج بزرگی به همراه دارند.
- چطور وقتی در مسیر اشتباهی قرار میگیریم، مجددا به مسیر درست برگردیم.
- و مهمتر از همه، چگونه این ایدهها را در زندگی واقعیمان به اجرا در آوریم.